welkom

Dokterspost Valkenswaard

Met sommige gezondheidsklachten kunt U niet wachten.
Dan wilt U direct geholpen worden, ook buiten de praktijkuren van Uw huisarts

Voor dringende huisartsenhulp 's avonds, 's nachts en in het weekend kunt U terecht bij de dokterspost.

 1. Neem altijd eerst telefonisch contact op: 0900 - 204 92 20 (€ 0,10 per minuut). Om U goed te kunnen helpen buiten praktijkuren, moet U altijd eerst dit nummer bellen. Dan krijgt U meteen informatie of advies over wat U het beste kunt doen. Zo nodig wordt er een afspraak gemaakt voor een bezoek aan de dokterspost, want alleen met een afspraak kunt u langskomen:
  1. De dokterspost in Zorgcentrum Kempenhof (Antwerpsebaan 3) in Valkenswaard is geopend zaterdag en zondag van 8.00 uur tot 20.00 uur. Door de week is de dokterspost van 17.00 uur - 24.00 uur bereikbaar, consulten vinden dan plaats op de locatie van de dienstdoende huisarts (dit is een huisarts uit Valkenswaard).
  2. Tussen 24.00 uur en 8.00 uur is de dokterspost uiteraard ook bereikbaar maar dan vinden de consulten plaats in de huisartsen post op het terrein van het MMC in Veldhoven.
 2. Houd belangrijke informatie bij de hand. Wanneer U de dokterspost belt, is het belangrijk om de volgende gegevens bij de hand te hebben:
  1. de naam, adres, telefoonnummer en de geboortedatum van de patiënt;
  2. de naam van de eigen huisarts van de patiënt;
  3. de naam van de zorgverzekeraar en het klantnummer / relatienummer van de patiënt;
  4. de namen van de medicijnen die de patiënt gebruikt;
  5. de temperatuur van de patiënt.
 3. U belt met de doktersassistente. Wanneer U belt, hoort U eerst een keuzemenu, maar in echt levensbedreigende situaties toets U direct de 1 in: U wordt dan meteen te woord gestaan. In alle andere gevallen helpt de doktersassistente U zo spoedig mogelijk; alle gesprekken met de assistente worden opgenomen.
 4. Zorg op maat. De assistente aan de telefoon stelt U gerichte vragen en beoordeelt zo de situatie. Soms is het niet nodig om de huisarts zelf te spreken en is een telefonisch zelfzorgadvies voldoende. Als het nodig mocht zijn spreekt de assistente met U een bezoek af aan de dienstdoende huisarts. Als U om medische redenen de dokterspost niet kunt bezoeken, komt de dienstdoende arts bij U thuis.

Bovenstaande informatie is gebaseerd op de recente brochure van SHoKo, de Stichting Huisarts Organisatie Kempen en Omstreken.
Voor verdere informatie zie de website http://www.shoko.nl/home/huisartsenposten/valkenswaard

Veel gestelde vragen

Kan ik de dokters post ook overdag bellen?
Op werkdagen niet. De dokterspost is alleen bedoeld voor dringende medische hulp buiten de praktijkuren van uw huisarts.

Hoe wordt mijn huisarts op de hoogte gebracht van mijn contact met de dokterspost?
De doktersassistente en de dienstdoende huisarts registreren iedere medische hulpvraag en behandeling. Uw huisarts krijgt hiervan een afschrift voor uw medisch dossier.

Ben ik meteen aan de beurt als ik een afspraak heb op de dokterspost?
In principe wel. Toch kan het voorkomen dat u even moet wachten omdat een andere afspraak uitloopt of vanwege een spoedgeval.

Hoe zit het met het ophalen van medicijnen?
De huisarts en de doktersassistente van de dokters post kunnen u vertellen waar en wanneer het recept kan worden opgehaald.

Kan ik ook bij de Eerste Hulp van het ziekenhuis terecht?
Neemt u bij twijfel eerst contact op met de dokterspost. Als het nodig is, wordt u doorverwezen of komt de ambulance naar u toe.

Vergoedt mijn zorgverzekeraar de kosten wanneer ik gebruik maak van de dokterspost?
Ja, de hulp van de dokterspost valt binnen het basispakket van uw zorgverzekering.

Mijn 0900-nummers zijn geblokkeerd. Wat nu?
De doktersposten zijn alleen te bereiken via de 0900-nummers. Vraag uw telefoonmaatschappij deze blokkering ongedaan te maken.

Wat moet ik doen als ik niet tevreden ben over de dienstverlening van de dokterspost?
Bespreek dit op het moment zelf. We doen er alles aan om u goed te helpen. Komen we er samen toch niet uit, dan kunt u een klacht indienen bij de klachtenfunctionaris van SHoKo