welkom

Nieuws


Seniorenmarkt 2016 groot succes

 

Zeer geïnteresseerd publiek

De Seniorenmarkt van het SBV, die zaterdag 24 september jl. werd gehouden, bleek wederom een geslaagde onderneming. Gedurende de middaguren passeerden veel Valkenswaardse vijftigplussers de zestig stands in de Hofnar. Er slalomden opvallend veel rollators en scootmobiels langs de kramen en de toename van ‘jong volk’ was evident. Het optreden van het Dommelsch Lavenkoor trok zowel in de theaterzaal als in het café steeds een volle zaal. In de bieb en leeszaal stonden volop kramen. Cordaad, die van hun werkzaamheden een presentatie in de volle breedte verzorgde, genoot voortdurend klandizie.

Standhouders waren het er roerend over eens dat het enkele ‘zware’ uren waren van wege de drukte en de intensieve contacten die zij te verwerken kregen. Maar vooral bemerkten zij, en met voldoening, dat de bezoekers zo geïnteresseerd waren in hun aanbod. Niet zo vreemd, omdat het veelal branches zijn waarmee senioren te maken krijgen. En die genoten zichtbaar van de hapjes en de gratis consumptie en van de gezellige zitjes van de Hofnar. Gelukkig dromden de bezoekers bij de opening om één uur niet allen tegelijk naar binnen zoals vorige jaren wel eens gebeurde. Ze meldden zich meer gespreid over de middag. Dat kwam de doorstroming ten goede.

Op de vlakke vloer van de theaterzaal was het gezellig toeven: de marktkraampjes, zitjes, de beelden van de pitches en de Lavenkooroptredens zorgden voor de juiste ‘beleving’. De samenstelling van de standhouders wijst erop dat mensen in toenemende mate geïnteresseerd zijn in persoonlijke hulp- en zorgverlening. De vertrouwde aanbieders ontbraken niet: Zuidzorg, fysiopraktijken, Valkenhof, de organisaties ten behoeven van oog-, oor- en tandverzorging. Aan de welzijnskant was het aanbod van Cordaad, naast andere, overzichtelijk in beeld gebracht. De beursinbreng van de uitvaartverzorgers groeit. De Rabobank is evenals de gemeente Valkenswaard een trouwe aanwezige. Er waren aanbieders vanuit de lokale musea, de heemkunde en de sportieve clubs. Uiteraard waren naast het organiserende Senioren Belang Valkenswaard de ouderenbonden vertegenwoordigd. Deze laatste deden goede zaken gezien de inschrijvingen van nieuwe leden

Geen bezoeker heeft zich verveeld. Sterker: goed geinformeerd en content verlieten de vijftigplussers de Hofnar.

 


 

terug

Zie ook: